Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekeraar Ageas kijkt al vooruit naar 2030

Verzekeraar Ageas kijkt al vooruit naar 2030

Verzekeraar Ageas kijkt al vooruit naar 2030

01 september 2018 - door Redactie

Ageas presenteert in september het driejarenplan Connect21, maar kijkt ook al verder in de toekomst. Zo hoopt het bedrijf een zicht te krijgen op de uitdagingen die op de verzekeringssector afkomen.

Ageas analyseert ondermeer de demografische ontwikkelingen, het consumentengedrag en wijzigingen op het vlak van mobiliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld nagedacht over de impact van deze ontwikkelingen op pakweg de online verkoop van autoverzekeringen of brandverzekeringen.

Ageas boekte in 2017 een omzet van 12,14 miljard euro en ook voor 2018 zou de omzet in deze buurt moeten uitkomen. De nettowinst wordt momenteel geraamd op 790 miljoen euro en de winst per aandeel zou rond de 4 euro moeten uitkomen. Het bedrijf keert ongeveer de helft van de winst uit waardoor aandeelhouders kunnen rekenen op een dividend van iets meer dan 2 euro. Het dividendrendement komt zo uit op bijna 5%. Ageas noteert momenteel rond de €45 op de beurs.

Begin augustus kondigde Ageas nog aan dat er opnieuw 200 miljoen euro voorzien wordt voor de aankoop van eigen aandelen. Het gaat al over het achtste inkoopprogramma van de eigen aandelen. Dit is positief voor beleggers omdat de ingekochte aandelen worden vernietigd, waardoor de winst over minder aandelen moet verdeeld worden en de winst per aandeel dus stijgt.

Bovendien is Ageas een mogelijke interessante overnameprooi. In de zomer waren er ook geruchten dat de Chinese groep Fosun interesse zou hebben in een volledige overname. Fosun bezit momenteel reeds 3% van Ageas. Ook het Chinese Ping An bezit ruim 5 procent van Ageas en is zo de grootste aandeelhouder. 

Wie wil beleggen in aandelen van Ageas kan beter eerst Belgische brokers vergelijken om de transactiekosten en bewaarlonen tot een minimum te beperken.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be