Je bent hier: Home > Nieuws > Elke ingeschreven auto moet verzekerd zijn

Elke ingeschreven auto moet verzekerd zijn

Elke ingeschreven auto moet verzekerd zijn

13 september 2018 - door Redactie

Een auto die nog ingeschreven is maar die je niet gebruikt, moet toch een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid hebben.

Een arrest van het Europees Hof van Justitie heeft dit recent nog bevestigd. In Portugal werd er namelijk een ongeval gemaakt met een auto die niet langer verzekerd was. Een vrouw met gezondheidsproblemen reed niet meer met haar wagen en besloot haar autoverzekering niet langer te verlengen. De auto bleef evenwel op haar oprit staan en was ook nog ingeschreven bij de Spaanse tegenhanger van het DIV.

Op een dag vertrok de zoon van deze vrouw met de auto en hij veroorzaakte een verkeersongeval met dodelijke afloop. De nabestaanden werden vergoed door een fonds voor slachtoffers, maar deze instelling heeft zich vervolgens tot de eigenares van de auto gewend om het uitgekeerde bedrag terug te eisen. Er volgde een juridisch strijdspel dat uiteindelijk beslecht werd door een arrest van het Europees Hof van Justitie. De rechters bevestigden dat de eigenares nog steeds een verzekering BA moest hebben.

Ook in België is de autoverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid steeds verplicht. Als je een een auto niet langer gebruikt, dan moet je de nummerplaat naar het DIV sturen zodat je wagen uitgeschreven wordt. Zo kan je op een correcte wijze een autoverzekering opzeggen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be