Je bent hier: Home > Nieuws > Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

14 september 2018 - door Redactie

De nieuwe bankoverstapdienst werd op 1 februari van dit jaar opgestart. Tijdens de eerste zes maanden maakten 39.758 mensen hiervan gebruik om gemakkelijk over te stappen naar een andere bank.

Tegenover vorig jaar gaat het over een verdubbeling van het aantal overstappers. De bankoverstapdienst maakt het makkelijk om bijvoorbeeld over te stappen van een dure traditionele bankrekening naar een gratis zichtrekening. Terugkerende betalers zoals jouw werkgever worden automatisch op de hoogte gebracht. Ook bedrijven die je betaalt via domiciliëring worden automatisch overgezet, zodat nutsfacturen ook van jouw nieuwe rekening automatisch betaald worden.

Toch loopt er soms nog wat mis met de automatische overschakeling. De schuldeisers en betalers worden wel op de hoogte gebracht, maar passen niet altijd de bankrekeningnummers aan. Febelfin trekt daarom aan de alarmbel en vraagt aan deze partijen om de nodige aanpassingen te doen, wat trouwens wettelijk verplicht is.

Een goed werkende overstapdienst is nodig om de concurrentie tussen banken aan te wakkeren. Mensen kijken momenteel erg op tegen alle formaliteiten en problemen die horen bij het overstappen van bankrekening. Denk hierbij aan facturen van elektriciteit, water of de telefoon die niet meer automatisch betaald worden. Of geld dat je moet krijgen dat zijn weg niet meer naar je rekening kan vinden. Voorbeelden zijn vergoedingen van de mutualiteiten, kindergeld, pensioenen of andere uitkeringen.


Laatste artikels over Bankieren

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

07 juli 2024

De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.


Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.Advertentie


Populair op FiWe.be