Je bent hier: Home > Nieuws > Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

16 oktober 2018 - door Redactie

Traditioneel gezien pakken de banken tijdens het autosalon uit met extreem lage tarieven voor autoleningen. Het autosalon zal lopen van 19 tot 27 januari 2019.

In de aanloop naar het autosalon verlagen de banken traditioneel gezien de rentevoeten van hun autoleningen. Meestal kan je gedurende enkele weken profiteren van deze lagere tarieven. 

De kans is groot dat een aantal banken ook dit jaar zullen stunten met een rentevoet die onder de 1 procent ligt. Door het maken van een autolening simulatie kan je snel zien hoeveel geld je hiermee zal kunnen besparen.

Door de kortingen op het autosalon en de goedkopere leningen doet de autoverkoop het doorgaans erg goed bij de start van een nieuw jaar.

Ook voor wat betreft autoverzekeringen zijn er vaak gouden zaken te doen tijdens het autosalon. Zo worden er grote kortingen gegeven of krijg je een verzekering gratis gedurende 2 maanden. Ondanks deze kortingen loont het ook om nog steeds een autoverzekering simulatie te maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be