Je bent hier: Home > Nieuws > Waar kustvastgoed kopen?

Waar kustvastgoed kopen?

Waar kustvastgoed kopen?

15 mei 2017 - door Redactie

Vastgoed aan de kust blijft enorm goed presteren. Knokke-Heist blijft enorm populair, maar ook in het buitenland beginnen sommige streken sterk te groeien.

De prijzen van vastgoed in de populaire Belgische badsteden blijven de hoogte in gaan en daarom kijken investeerders al sneller naar minder grote kustgemeenten. Er zijn in België voldoende alternatieven waar de prijzen veel beter betaalbaar zijn. De vraag is daarbij vooral of je zelf de voorkeur geeft aan een rustige kustgemeente met weinig toerisme of liever gaat voor een stad die in volle ontwikkeling is.

Beleggers die op zoek zijn naar een potentieel grote meerwaarde geven dan ook de voorkeur aan een stad die zelf veel investeringsplannen heeft om aantrekkelijker te worden. Een voorbeeld daarvan is Zeebrugge. Er is de belangrijke haven, de dorpskern wordt vernieuwd, er komt een nieuwe autosnelweg en er wordt meer en meer ingezet op badstad toerisme.  Kortom, allerlei factoren die het investeren in verhuurvastgoed in Zeebrugge erg aantrekkelijk maken.

Maar ook net over de grens zijn er interessante evoluties in het buitenlands vastgoed. Cadzand-Bad is bijvoorbeeld jarenlang achtergebleven op het nabijgelegen Knokke-Heist, maar zal in de komende jaren een enorme inhaalbeweging maken. Er is een nieuwe jachthaven en er is al fors bijgebouwd. Ook nu staan er nog veel nieuwe projecten op stapel. De hotels breiden uit, er komen nieuwe appartementencomplexen en er worden nieuwe winkels geopend. Er kan makkelijk gebouwd worden, maar in ruil moet er per vierkante meter wel een bedrag gestort worden in een fonds dat Cadzand-Bad verder moet ontwikkelen. Momenteel werd zo al 12 miljoen euro opgehaald om de stad verder te ontwikkelen.

Aan de Noord-Franse kust zien we een gelijkaardig verhaal. De prijzen aan de Côte d'Opale liggen nog zo'n 30% lager dan in België, maar ook hier is een inhaalbeweging mogelijk. In Boulogne-sur-Mer wordt bijvoorbeeld fors ingezet op stadsvernieuwing met het Axe Liane ontwikkelingsplan. Rondom de rivier Liane worden verschillende buurten aangepakt en opgewaardeerd, waardoor de stad aantrekkelijker wordt.

Als vastgoedbelegger is het dus interessant om te kijken welke plannen de lokale overheid in petto heeft. Op tien à twintig jaren kan het uitzicht van een stad volledig veranderen. Een achtergebleven buurt kan zo hip en uiteraard veel duurder worden.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be