Je bent hier: Home > Nieuws > Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

26 januari 2020 - door Redactie

Uit cijfers van Assuralia blijkt dat de Belg vooral kiest voor lokale makelaars voor het afsluiten van zijn verzekeringen. De online verkoop van verzekeringen komt in België amper van grond.

Bij schadeverzekeringen haalden de verzekeringsmakelaars een marktaandeel van maar liefst 61,2% in 2018. De overige koek werd vooral verdeeld tussen de banken en de exclusieve verzekeringsagenten, die aan één merk gebonden zijn. De online verkoop van verzekeringen was met een marktaandeel van 0,2% verwaarloosbaar.

De studie onderstreept dat mensen het internet vooral gebruiken om informatie op te zoeken en om vergelijkingen te maken. Zo kan je op verschillende websites bijvoorbeeld een autoverzekering simulatie maken. De effectieve aankoop gebeurt daarna nog meestal via de traditionele kanalen.

Het contrast met Nederland is groot. DPG Media heeft daar met haar website Independer een marktaandeel van 10% in autoverzekeringen en zelfs 25% in zorgverzekeringen. Een Belgische versie van deze website wordt momenteel klaargestoomd en zou na de zomer gelanceerd worden. Er zullen eerst autoverzekeringen worden aangeboden en later ook brandverzekeringen.

Ondanks de lage verkoop via internet zet de digitalisering zich wel sterk door. Klanten kunnen hun verzekeringen steeds vaker online raadplegen, schadegevallen aangeven en opvolgen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be