Je bent hier: Home > Nieuws > Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020 - door Redactie

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.

Op de groene kaart van je autoverzekering staat vermeld tot welke datum je verzekerd bent. Ruim op tijd zal je van jouw verzekeraar een betalingsuitnodiging krijgen en een nieuwe tijdelijke groene kaart, waarbij de vervaldatum van jouw verzekering al met een maand verlengd is. Nadat je de betaling hebt uitgevoerd krijg je vervolgens een nieuwe groene kaart die weer een jaar geldig is.

Betaal je de verzekeraar te laat, dan zal deze een aanmaning sturen, meestal per aangetekende brief. Betaal je vervolgens onmiddellijk, dan loopt het contract gewoon verder. Betaal je nog steeds niet, dan zal jouw autoverzekering opgeschort worden. Vervolgens zal de verzekeraar het contract per aangetekende brief stopzetten waarna je op de lijst van wanbetalers wordt ingeschreven. Dat zal het moeilijk maken om nog een nieuwe verzekering af te sluiten, zelfs bij een andere partij.

Autoverzekeringen kunnen duur zijn en een serieuze hap uit jouw budget nemen. Maar bedenk wel dat de basis autoverzekering, de zogenaamde BA, steeds verplicht is. Om een goedkopere autoverzekering te vinden kan je bij verschillende partijen een autoverzekering simulatie maken.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be