Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020 - door Redactie

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.

Door de coronacrisis en de lockdown blijven heel wat auto's op stal staan en worden er veel minder kilometers gereden. Voor de klanten van de verzekeraar met de momenteel wat ongelukkige naam 'Corona Direct' is dat eigenlijk goed nieuws. Omdat ze een kilometerverzekering hebben afgesloten zullen ze een deel van hun premie terugbetaald krijgen.

Corona Direct schat momenteel dat de klanten een derde minder kilometers zullen afleggen. Bij de start van het contract of bij de verlenging betalen deze klanten een voorschot op de eindfactuur. Op het einde van het jaar geven ze door hoeveel kilometers ze gereden hebben. Als de klanten minder hebben gereden dan verwacht, dan krijgen ze een deel van de premie terug gestort. Corona Direct verwacht nu dat dit bedrag zal oplopen tot zo'n 4 miljoen euro.

Over de groei in het aantal klanten geeft Corona Direct momenteel nog geen informatie. Heel wat partijen in allerlei sectoren merken op dat consumenten meer tijd hebben om hun bestaande vaste kosten te analyseren en aanbieders te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteits- of telecomfactuur. Dat zet vele consumenten aan om in de huidige periode een switch tussen deze leveranciers voor te bereiden. Maar ook op verzekeringen kan flink wat bespaard worden door de goedkoopste aanbieder te kiezen.

Ook interesse in lagere vaste kosten? Maak dan een autoverzekering simulatie.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be