Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer fietsleningen in België

Steeds meer fietsleningen in België

Steeds meer fietsleningen in België

05 januari 2021 - door Redactie

De coronacrisis heeft nog een extra turbo gezet op de vraag naar elektrische fietsen. Hierdoor sluiten banken ook steeds meer fietsleningen af.

Een deftige elektrische fiets kost al gauw meer dan 2.000 euro, wat niet iedereen zomaar ter beschikking heeft. De banken spelen hier handig op in door aangepaste leningen aan te bieden. Maar ook wie wel de nodige centen heeft, moet misschien toch overwegen om zo'n fietslening af te sluiten. Door de huidige lage rentevoeten zijn deze leningen namelijk spotgoedkoop.

Wie bijvoorbeeld 2.000 euro leent en dit bedrag over 24 maanden aflost, kijkt uiteindelijk maar aan tegen een extra kost van gemiddeld 20 euro. Maandelijks moet er dan gemiddeld 84 euro worden afbetaald. De fietslening is dus spotgoedkoop in vergelijking met een gewone persoonlijke lening voor alle doeleinden. In dat geval zou je al snel 5 keer meer rente moeten betalen.

Het gemiddelde leenbedrag ligt wel een pak hoger dan de kostprijs van de instapmodellen. Vaak wordt er zo'n 3.500 euro ontleend. In de meerderheid van de gevallen gaat het over mannen die een speed pedelec aankopen. Met zulk een elektrische fiets kan je snelheden behalen tot zo'n 45 kilometer per uur.

Tegelijk met het aantal fietsleningen, neemt ook het aantal fietsverzekeringen toe. Voor de dure modellen wordt vaak gekozen voor een omniumverzekering.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be