Je bent hier: Home > Nieuws > Nickel: open eens een bankrekening bij de krantenboer

Nickel: open eens een bankrekening bij de krantenboer

Nickel: open eens een bankrekening bij de krantenboer

28 juni 2021 - door Redactie

Binnen enkele maanden zal je bij de lokale krantenwinkel terecht kunnen voor nieuwe bankdiensten, aangeboden door de Franse neobank Nickel.

Nickel zag het levenslicht in Frankrijk en plaatste terminals in de zogenaamde 'buralistes', kleine lokale zaken waar je terecht kan voor tabakswaren en drank. Eind vorig jaar had Nickel op deze manier al 1,9 miljoen klanten gemaakt. De bank wil dit nu nog eens overdoen in België en gaat in zee met de zelfstandige krantenwinkels. Het sloot daarvoor al een akkoord af met de sectorverenigingen in zowel Vlaanderen als Wallonië.

Nickel is eigenlijk een neobank die eigendom is van de bankenreus BNP Paribas. Zoals alle neobanken kan je bij Nickel online een zichtrekening openen, maar door ook te kiezen voor lokale verkooppunten kan er een veel breder clienteel aangetrokken worden. Mensen die in hun dorp geen bankkantoor meer hebben, kunnen zich voortaan naar de krantenwinkel wenden.

Zichtrekening

Voor 20 euro per jaar open je een zichtrekening en krijg je een Mastercard ter beschikking. Transacties kunnen online uitgevoerd worden of via een app. Cash kan in de krantenwinkel gratis afgehaald worden, om cash geld te storten wordt wel 2% aangerekend.

Voor de krantenwinkels gaat het over interessante nieuwe inkomsten, omdat hun traditionele omzet onder druk staat door de komst van het internet. Daarom zal je in de meeste krantenwinkels nu al veel extra diensten vinden, zoals een bpost verkooppunt of een afhaalpunt voor de pakjes van bijvoorbeeld PostNL. Bij het openen van een nieuwe zichtrekening zal de krantenwinkel een commissie krijgen, maar ook bij een geldafhaling of storting van cash is er een vergoeding voorzien. Kleine tabakszaken in Frankrijk melden dat ze jaarlijks zo'n 5.000 euro verdienen dankzij Nickel.

Om Nickel aan te bieden moeten de uitbaters nog wel een opleiding rond witwassen volgen bij de Nationale Bank, waarna ze ook een officiële goedkeuring zullen krijgen.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be