Je bent hier: Home > Nieuws > Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021 - door Redactie

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.

De watersnood zorgde voor duizenden huizen die water en modder binnen kregen, waardoor heel wat meubels en toestellen verloren zijn gegaan. Daarnaast is er ook grote schade aan de huizen zelf. Vaak zijn zelfs de lokale verzekeringskantoren zelf getroffen, waardoor klanten er niet terecht kunnen. De verzekeraars hebben daarom bussen gestuurd om klanten ter plekke te helpen met de schade aangiftes.

Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat veel mensen onderverzekerd zijn. Ze hebben dan wel een brandverzekering die de schade aan de woning dekt, maar voor de inboedel hebben ze vaak geen verzekering. Dat wordt een zware financiële dobber voor mensen die alles kwijt zijn. Mogelijk komt het Rampenfonds nog tussen, gezien de toch uitzonderlijke omvang van de overstromingen.

Ook de schade aan de auto's is niet bij iedereen verzekerd. Dat is alleen het geval als er gekozen werd voor een omnium autoverzekering.

Financiële problemen

Mensen die onderverzekerd zijn zullen dus al gauw tegen financiële problemen aankijken als ze hun huisraad opnieuw moeten kopen of als ze een nieuwe wagen moeten aanschaffen. De banken roepen daarom op om meteen te komen praten over dergelijke problemen. De hypotheeklening kan bijvoorbeeld tijdelijk gepauzeerd worden, zodat de maandelijkse aflossing van het kapitaalsdeel gedurende een paar maanden niet moet betaald worden. Dat zorgt alvast voor wat extra financiële ruimte.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be