Je bent hier: Home > Nieuws > Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

15 augustus 2021 - door Redactie

Uit de CIB Huurbarometer blijkt dat de prijzen van alle soorten huurwoningen blijven stijgen.

In de eerste helft van 2018 betaalde je gemiddeld een huurprijs van 690 euro voor een appartement of 761 euro voor een rijwoning. In de eerste helft van 2021 is deze prijs gestegen tot respectievelijk 755 en 818 euro. Voor de appartementen komt dat neer op een stijging van haast 10% in drie jaren tijd.

Het aantal transacties op de huurmarkt steeg fors tegenover dezelfde periode vorig jaar, het ging over een groei met 25%. De oorzaak ligt uiteraard in de coronacrisis die de huurmarkt in 2020 tijdelijk op slot deed. Door het krachtige herstel zitten we terug op het niveau voor het losbarsten van de coronacrisis.

Op de huurmarkt wordt er vooral gekozen voor appartementen. Twee op de drie verhuringen zijn appartementen. Dat verklaart ook waarom ze erg in trek zijn bij mensen die willen investeren in vastgoed om te verhuren. Zeker in het iets meer betaalbare segment is er veel meer vraag dan aanbod, waardoor de appartementen snel verhuurd worden en amper leegstand kennen.

Door de extreem lage rentevoeten op spaarrekeningen gaan mensen vaker op zoek naar alternatieven om hun geld te beleggen, waarbij vastgoed erg aantrekkelijk is. Wie niet meteen over voldoende geld beschikt of wie graag de risico's wil spreiden, kan kiezen voor beursgenoteerd vastgoed in de vorm van een GVV.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be