Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekeringssector past zich aan de toekomst aan

Verzekeringssector past zich aan de toekomst aan

Verzekeringssector past zich aan de toekomst aan

13 september 2016 - door Redactie

In vergelijking met een buurland als Nederland hinkt de Belgische verzekeringssector ver achterop wat betreft de verkoop van producten via internet. De recente ontslagengolf suggereert nu dat we in België ook op de digitale trein gesprongen zijn.

P&V kondigde vandaag aan dat het 1 op de 6 jobs zal schrappen, zo'n 300 banen zullen verdwijnen. AXA maakte eerder al bekend dat 1 op de 7 jobs op de helling staat en dat er zo'n 650 banen geschrapt worden. De digitale werkelijkheid lijkt zo de eerder logge grote verzekeraars te hebben ingehaald.

Beide verzekeraars geven aan dat de snelle veranderingen in het gedrag van de klanten een reden is voor de ontslagen. Daarnaast wordt meer en meer ingezet op digitalisering, waarbij schadegevallen bijvoorbeeld via een app kunnen worden ingediend. Er blijft zo minder werk over voor mensen die papieren documenten manueel moeten overtikken en er kan dus flink bespaard worden op de administratieve activiteiten.

De klassieke verzekeringsbusiness is een eeuwigheid hetzelfde gebleven maar bij AXA geven ze nu aan dat de digitale omgeving snel aan het veranderen is. 'We moeten ons wel aanpassen aan die wijzigingen en de veranderende verwachtingen van klanten', klinkt het. Klanten verwachten nu eenmaal dat ze snel en efficiënt geholpen worden, waar kleinere digitale spelers vaak in uitblinken. Steeds meer vinden klanten het niet langer belangrijk om een kantoor of makelaar in de buurt te hebben. Via internet of een app kunnen alle zaken namelijk sneller geregeld worden.

De laatste jaren is bijvoorbeeld de verkoop van autoverzekeringen via internet fors gegroeid. Heel wat verzekeraars proberen nu ook voorzichtig via hun website andere producten aan de man te brengen, zoals bijvoorbeeld brandverzekeringen. In de komende jaren zal de verkoop van verzekeringen via internet dus nog flink kunnen groeien.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be