Je bent hier: Home > Nieuws > AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017 - door Redactie

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.

De laatste jaren wordt er in heel wat sectoren gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en machine learning. Bij boekhouders kan het inboeken van simpele factuurtjes bijvoorbeeld al geautomatiseerd worden. De software leest in dat geval alle nodige gegevens van de digitale aankoopfacturen. De systemen zijn doorgaans 'zelflerend' en eens ze bijvoorbeeld een factuur van Bol.com hebben ingeboekt zullen ze dat in de toekomst zelfstandig kunnen. De boekhouder controleert nog af en toe om eventueel bij te sturen.

In de verzekeringswereld gaat KBC Verzekeringen nu het gebruik van AI verder uitrollen. De software leest en analyseert de ingediende schadeclaims en kan een dossier netjes voorbereiden zodat een schadebeheerder zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Klanten zullen zo sneller weten of hun schade wel gedekt wordt door de verzekering.

KBC stelt dat de schadeclaims voor autoverzekeringen binnen een jaar vrijwel volledig geautomatiseerd zullen verwerkt worden. Nadat de sector het moeilijk had met de verkoop van verzekeringen via internet, zal AI de sector nog meer op zijn grondvesten laten daveren. Er zal meer nood zijn aan allround schadebeheerders die steeds minder met het pure administratieve werk zullen bezig zijn. Op termijn kan dit zorgen voor een extra krimp in het personeelsbestand.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be