Je bent hier: Home > Nieuws > Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

16 januari 2023 - door Redactie

Crelan wil het aantal bankkantoren terugdringen van 900 naar zo'n 450.

Eind 2021 kreeg Crelan het fiat om AXA Bank België over te nemen. De twee banken hebben samen zo'n 900 kantoren en in sommige gevallen zijn deze kantoren maar op een steenworp van elkaar verwijderd. Dat er kantoren zouden moeten sluiten was dus duidelijk. Crelan heeft nu gezegd dat in eerste instantie zowat de helft van de kantoren zal moeten sluiten.

Het zal nog een tije duren vooraleer de lokale kantoren kunnen samensmelten. Er wordt immers nog gewerkt aan een nieuw informaticasysteem. Crelan en AXA werken momenteel nog met eigen systemen maar in de toekomst komt er dus een eengemaakt systeem voor beide merken. Vanaf dat moment kunnen ook lokale kantoren beginnen werken aan de integratie. Dit zal ten vroegste mogelijk zijn vanaf eind 2024.

Het is duidelijk dat er voor mini kantoren geen plaats meer is. Crelan stelt dat een kantoor moest bestaan uit minstens 5 werknemers, terwijl ze 100 miljoen euro aan klantengeld onder beheer moeten hebben. Ook moet er een kredietportefeuille zijn van minstens 50 miljoen euro.

Toch nog de grootste

Ook na de afslankingskuur zal Crelan het meest uitgebreide kantorennet van alle Belgische banken hebben. De banken zijn namelijk al een tijdje bezig met het sluiten van kantoren. BNP Paribas Fortis telt momenteel minder dan 400 kantoren en zal ook in de komende jaren kantoren blijven sluiten. De kans is daarom groot dat ook Crelan in de toekomst nog verder zal blijven afslanken.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be