Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is de beste autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering?

11 februari 2014 - door Redactie

We moeten ons eigenlijk de vraag stellen of er wel zoiets bestaat als een beste autoverzekering. De beste autoverzekering is immers geheel subjectief en zal dus afhankelijk zijn van de verzekeringnemer in kwestie.

De ene persoon zal het bijvoorbeeld belangrijk vinden om te kiezen voor een BA-verzekering terwijl iemand anders liever zal kiezen voor een verzekering met iets meer dekkingen, zoals een kleine omnium verzekering of een omniumverzekering. De beste autoverzekering kan eveneens afhankelijk zijn van de verzekeraar waar deze bij wordt afgesloten. In dit geval is het vooral de kostprijs waar je rekening mee dient te houden.

Je zomaar de beste autoverzekering voorstellen is dus niet mogelijk. Om de beste autoverzekering te kunnen bepalen moet je rekening houden met zaken als de leeftijd van de bestuurder, de specificaties van de auto die je wenst te laten verzekeren, etc.

Wanneer je al deze verschillende gegevens verzamelt en op basis daarvan de kostprijs van een autoverzekering gaat berekenen kun je het best zelf bepalen welke voor jou nu de beste autoverzekering (niet hetzelfde als de goedkoopste autoverzekering) op de markt is. Een online autoverzekering simulatie kan je daarmee helpen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be