Je bent hier: Home > Nieuws > De goedkoopste verzekering voor een auto

De goedkoopste verzekering voor een auto

De goedkoopste verzekering voor een auto

28 maart 2014 - door Redactie

Wanneer je op zoek gaat naar een autoverzekering zul je merken dat er heel veel verzekeringen op de markt terug te vinden zijn.

Je kan op een gemakkelijke manier de goedkoopste verzekering voor jouw auto vinden door gebruik te maken van een online vergelijkingsmodule. Door de autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars te vergelijken kan je snel honderden euro's per jaar besparen.

Wel moet je goed nadenken over de prijzen die je vergelijkt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld altijd belangrijk om te weten dat de premie die je moet betalen op een autoverzekering erg kan verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.

Naast bovenstaande zul je ook rekening willen houden met het type autoverzekering. De BA-verzekering is bijvoorbeeld met recht en rede de goedkoopste autoverzekering op de markt, maar biedt geen dekking tegen schade aan jouw eigen voertuig bij een ongeval in fout. Wanneer je een dergelijke dekking wel wenst moet je kijken naar een mini omniumverzekering of zelfs naar een full omniumverzekering. Let wel, hoewel deze autoverzekeringen inderdaad over meer dekkingen beschikken zijn ze ook een flink duurder.

Kijk dus niet altijd naar de goedkoopste verzekering voor een auto, maar vergelijk de kostprijs altijd met de voorwaarden en dekkingen die aan de autoverzekering verbonden zijn.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be