Je bent hier: Home > Nieuws > Een autoverzekering zonder rijbewijs?

Een autoverzekering zonder rijbewijs?

Een autoverzekering zonder rijbewijs?

02 mei 2014 - door Redactie

Aan een verzekering zitten doorgaans verschillende voorwaarden verbonden en dat is bij een autoverzekering niet anders.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om een autoverzekering af te sluiten is het beschikken over een rijbewijs. Een autoverzekering zonder rijbewijs aanvragen is dan ook niet mogelijk. Veel jongeren proberen in afwachting van hun rijbewijs vroegtijdig een autoverzekering aan te vragen, maar krijgen daarbij steevast dezelfde conclusie te horen.

Een autoverzekering wordt toegekend aan de hand van de nummerplaat van een bepaalde auto en aan de hand van een bepaalde bestuurder die ter validatie zijn of haar rijbewijs dient voor te leggen. Kan de bestuurder dat niet, dan zal de verzekeraar niet bereid zijn om u een autoverzekering toe te kennen.

Als er wel een rijbewijs is, dan blijkt een autoverzekering voor jongeren vaak onbetaalbaar te zijn. De risico's voor de verzekeraar zijn uiteraard erg hoog bij zulke onervaren bestuurders. Sommige verzekeraars richten zich wel expliciet op jongeren, zoals bijvoorbeeld JongVerzekerd.

Zijn er in bovenvermelde situatie dan geen alternatieven beschikbaar? Toch wel. Jongeren kunnen het bijvoorbeeld met hun ouders proberen te regelen om de auto van hun ouders te mogen gebruiken. De jongere zal dan zelf als 'medebestuurder' of 'regelmatige bestuurder' worden opgegeven. De autoverzekering van de ouders zal dan iets duurder worden om het extra risico te dekken. Na verloop van tijd kan de jongere dan zelf een autoverzekering aanvragen.

Uiteraard is het zoeken naar een voordelige autoverzekering altijd belangrijk. Autoverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je alvast de goedkoopste verzekering kan vinden.

Zet in ieder geval nooit de auto op naam van de ouders als zij hier zelf geen gebruik van maken. Dat is verzekeringsfraude en verzekeraars schakelen regelmatig privé detectives in om deze praktijken aan het licht te brengen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be