Je bent hier: Home > Nieuws > Een autoverzekering zonder bonus malus

Een autoverzekering zonder bonus malus

Een autoverzekering zonder bonus malus

02 juli 2014 - door Redactie

Verschillende verzekeraars bieden hun verzekeringnemers de mogelijkheid om een autoverzekering zonder bonus malus systeem af te sluiten.

Verschillende verzekeraars bieden hun verzekeringnemers de mogelijkheid om een autoverzekering zonder bonus malus systeem af te sluiten. Met andere woorden, het rijgedrag en de eventuele schadegevallen van de verzekeringnemer hebben geen invloed op de kostprijs van de autoverzekering. Toch dien je er rekening mee te houden dat een verzekeraar dit niet zomaar doet. 

Aan het toekennen van een autoverzekering zonder bonus malus zijn doorgaans erg strenge voorwaarden verbonden. Daarnaast is het ook zo dat de kostprijs van de autoverzekering zonder bonus malus doorgaans hoger ligt dan de standaard kostprijs van een gewone autoverzekering. Voor sommige, voorzichtige autobestuurders is de autoverzekering zonder bonus malus daardoor zelfs niet eens interessant te noemen.

Wanneer je echter regelmatig met de auto op de baan bent en je bijgevolg grote afstanden dient af te leggen kan een autoverzekering zonder bonus malus juist wel weer interessant zijn. Deze autoverzekering zorgt er immers voor dat je “probleemloos” een schadegeval kunt hebben zonder dat de premie van jouw autoverzekering meteen de hoogte in schiet.

Je dient het risico op schadegevallen wel in lijn te zien met de hogere kostprijs van de autoverzekering in kwestie. Wanneer je de voorbije tien jaar bijvoorbeeld nog geen enkel schadegeval hebt gehad is het doorgaans niet interessant om een autoverzekering zonder bonus malus af te sluiten.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be