Je bent hier: Home > Nieuws > Kilometerverzekering simulatie

Kilometerverzekering simulatie

Kilometerverzekering simulatie

09 september 2014 - door Redactie

Net als bij een gewone autoverzekering is het ook bij een kilometerverzekering vaak noodzakelijk om deze even te simuleren alvorens deze daadwerkelijk aan te vragen.

De werking van een kilometerverzekering verschilt op bepaalde vlakken in vergelijking met de werking van een gewone autoverzekering. Het verschil zit hem echter niet alleen in de manier waarop de premie wordt berekend.

Daar waar een gewone autoverzekering geschikt is voor iedereen geldt dat eigenlijk niet voor de kilometerverzekering. Om te weten te komen of een kilometerverzekering voor jou al dan niet geschikt is kun je er het best voor kiezen om een kilometerverzekering simulatie uit te voeren. Deze simulatie zal je in een paar stappen een duidelijk beeld geven van het feit of een dergelijke autoverzekering voor jou al dan niet interessant is.

De eerste vraag die in de autoverzekering simulatie aan bod zal komen zit hem in het aantal kilometers dat je denkt te zullen rijden gezien over de tijdspanne van één jaar. Hoe meer kilometers, hoe meer je zult moeten betalen. Het wordt bij het uitvoeren van een kilometerverzekering simulatie altijd aangeraden om de uitkomst van de simulatie te vergelijken met de kostprijs van een gewone autoverzekering.

Vooral mensen die hun auto regelmatig gebruiken en dus heel wat kilometers afleggen zijn vaak goedkoper uit met een gewone autoverzekering dan met een kilometerverzekering. Voer dus niet alleen een kilometerverzekering simulatie uit, maar vergelijk ook de uitkomst met andere autoverzekeringen op de markt.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be