Je bent hier: Home > Nieuws > Federale Verzekering betaalt deel premie terug

Federale Verzekering betaalt deel premie terug

Federale Verzekering betaalt deel premie terug

26 juni 2018 - door Redactie

Bij de start van de zomer krijgen de klanten van Federale Verzekering een deel van hun premie terugbetaald. De coöperatieve verzekeraar verdeelt zijn winst onder zijn klanten.

Federale Verzekering heeft niet de bedoeling om zoveel mogelijk winst te maken. De verzekeraar tracht een optimale bescherming te bieden aan zijn klanten en verdeelt jaarlijks een deel van zijn winst. In 2017 realiseerde Federale Verzekering een nettowinst van 67,2 miljoen euro, een stijging van maar liefst 25%.

De klanten krijgen aan de start van de zomer nu 12,8 miljoen euro van deze winst uitbetaald. Voor de meeste klanten gaat het al gauw over enkele honderden euro's die terug gestort worden.

Federale Verzekering verkoopt aan particulieren onder andere autoverzekeringen, woonverzekeringen en familiale verzekeringen. Verder bieden ze ook pensioensparen, levensverzekeringen tot zelfs woonkredieten aan.

Federale Verzekering richt zich ook op zelfstandigen en ondernemingen. De verzekeringsmaatschappij staat traditioneel gezien erg sterk in de bouwsector omdat het meer dan 100 jaren geleden werd opgericht door bouwondernemers. Zij wilden in eerste instantie hun personeel verzekeren tegen arbeidsongevallen.

Voor 2018 en 2019 verwacht Federale Verzekering een stevige groei omdat voor de bouwsector een verplichte verzekering voor tienjarige aansprakelijkheid wordt ingevoerd. De verzekeringsmaatschappij lanceerde daarom Construct-10 en wil daarmee een groot marktaandeel veroveren. 


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be