Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018 - door Redactie

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.

De aanhoudende lage rente zet een domper op de klassieke inkomsten van banken. De rentemarge, het verschil tussen de rente die banken betalen op spaarrekeningen en de rente die ze ontvangen van leningen, staat onder druk. Daarom gaan heel wat financiële instellingen op zoek naar andere inkomstenbronnen. Veelal hebben ze honderdduizenden klanten waar ze ook andere diensten aan kunnen verkopen. In dat licht moet de nieuwe Belfius app Jaimy gezien worden.

Via Jaimy kunnen mensen offertes opvragen bij honderden aangesloten klusjesmannen die ondermeer elektriciteitswerken, loodgieterij of schilderwerken verzorgen. Jaimy werd gestart als een extra dienst voor klanten die met schade geconfronteerd worden die bijvoorbeeld gedekt wordt door de brandverzekering. Maar Belfius trekt de dienst nu open voor iedereen. De bank zal telkens een commissie verdienen als er een contract tot stand komt tussen de klant en de klusjesman.

Daarnaast wordt meer ingezet op verzekeringen. Minder dan 15% van de bankklanten neemt momenteel al een schadeverzekering af bij Belfius en dat percentage moet hoger. Belfius maakt het nu mogelijk om via de bankapp snel een autoverzekering simulatie te maken, zodat klanten snel kunnen zien of ze eventueel geld kunnen besparen door naar Belfius over te stappen.

Tenslotte zijn ook Corona Direct en DVV eigendom van Belfius. De DVV producten worden verkocht via zelfstandige agenten terwijl Corona Direct zich uitsluitend op de verkoop via internet richt.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be