Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018 - door Redactie

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.

Apple Pay draait in de Wallet app op iPhones. In deze app kon je bijvoorbeeld al kaartjes voor concerten bewaren die je via een dienst als eventbrite had aangekocht, maar voortaan kunnen je bank-of kredietkaarten ook in deze app bewaard worden.

Bij het openen van de Wallet app  is er voortaan de mogelijkheid om kaarten toe te voegen. De app vraagt vervolgens van welke bank je een kaart wil toevoegen. Momenteel toont de app alleen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Na het selecteren van de bank kies je of je een bankkaart of een kredietkaart wil toevoegen. Vervolgens wordt de app van de bank opgestart om de activatie te voltooien.

Hoe werkt het betalen in winkels?

Voortaan hoef je slechts twee keer te duwen op de rechterknop van de iPhone X modellen, waardoor onmiddellijk de Wallet app wordt geopend en Face ID wordt uitgevoerd. Je moet dan alleen nog je smartphone met de bovenkant dicht tegen een terminal houden die contactloos betalen ondersteunt. Bij de oudere iPhone modellen wordt gewerkt met Touch ID en wordt dus je vingerafdruk gecontroleerd. 

Veiligheid

Betalingen worden alleen uitgevoerd nadat je geïdentificeerd bent door jouw toestel en zo ben je veilig voor digitale zakkenrollers. Wanneer je toestel vergrendeld is kunnen er dus geen betalingen worden uitgevoerd.

Wanneer je toestel gestolen wordt kun je via icloud.com en 'Zoek mijn iPhone' jouw toestel in de 'verloren' modus zetten, waardoor Apple Pay gedeactiveerd wordt. Als je bankkaart gestolen is moet je deze blokkeren door te bellen naar Card Stop (070 344 344), waardoor ze ook onbruikbaar zal worden in de app. Vervolgens zal je een nieuwe bankkaart ontvangen die je opnieuw kan toevoegen aan Apple Pay.

Update februari 2019: 4 nieuwe spelers in zee met Apple Pay


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be