Je bent hier: Home > Nieuws > Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019 - door Redactie

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.

Drie maanden geleden werd Apple Pay gelanceerd in België, uitsluitend voor BNP Paribas Fortis en dochterondernemingen Fintro en Hello Bank. De andere grootbanken houden voorlopig de boot af, maar enkele kleinere spelers zullen de betaaldienst weldra ondersteunen. Het gaat over Revolut, N26, Bunq en Buyway.

Via Apple Pay kan je snel betalen in winkels die betaalterminals hebben die mobiel betalen ondersteunen. Je bankkaart of kredietkaart wordt aan de dienst gekoppeld en om een betaling uit te voeren moet je op de iPhone X alleen twee keer drukken op de rechterknop. Meteen daarna voert het apparaat een gezichtscan uit, waarna je het toestel naast de betaalterminal moet houden. De betaling wordt vervolgens uitgevoerd.

Enkele kleinere spelers hopen met de ondersteuning van Apple Pay nieuwe klanten aan te trekken. Zo is er Revolut, een Britse mobiele bank die vooral klanten werft die vaak in het buitenland zijn of geld moeten overmaken naar het buitenland. De bank zou volgens de krant De Tijd ondertussen al zo'n 30.000 klanten in België hebben. 

Bunq is een Nederlandse mobiele bank die in 2015 werd opgericht. Gebruikers kunnen hier bijvoorbeeld aangeven waar hun spaargeld voor gebruikt mag worden, wat momenteel een hot topic is door de klimaatmarsen.

Buyway is in België vooral actief op de markt van consumentenkredieten die in winkels worden toegekend. Ze werken samen met ondermeer Media Markt en Vanden Borre en tellen zo meer dan 200.000 klanten. Daarnaast verstrekken ze ook kredietkaarten, persoonlijke leningen en kredietopeningen.

N26 is een snelgroeiende Duitse internetbank waar je gratis een internationale bankrekening kan openen. De bank richt zich op vrijwel geheel Europa en telt ondertussen al meer dan 1 miljoen klanten. De bank heeft zelf geld opgehaald bij grote beleggers uit Silicon Valley en zal in 2019 ook in de VS van start gaan.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be