18 januari 2019 - door Redactie
De bankoverstapdienst Bankswitching heeft in 2018 haast 70.000 mensen geholpen, een opvallende stijging tegenover de voorbije jaren.
Op de bijgevoegde grafiek is het succesjaar 2018 meteen zichtbaar. Maar liefst 69.868 mensen deden beroep op de Bankswitching, bijna het dubbel van 2017. Opmerkelijk is ook dat er sinds 2013 een dalende trend zichtbaar was, die vorig jaar abrupt werd gebroken.
De enorme stijging heeft alles te maken met de verbetering in de gebruiksvriendelijkheid. Vroeger moest de klant zelf nog zijn werkgever of leveranciers op de hoogte brengen. Tegenwoordig wordt er een automatisch bericht gestuurd naar terugkerende betalers of leveranciers die je met een domiciliëring betaalt. Dat maakt het overstappen minder omslachtig, alhoewel je nog steeds moet rekenen op de goodwill van schuldeisers en betalers om de gevraagde wijziging snel door te voeren. Een goede opvolging van de klant blijf dus belangrijk.
Ondanks de verdubbeling in het aantal overstappers blijft het eerder een uitzonderlijk fenomeen. Er zijn meer dan 11 miljoen Belgen en de meeste mensen blijven erg trouw aan hun huisbankier. Mensen die wel verhuizen doen dat ondermeer om te profiteren van een gratis zichtrekening of een goedkopere lening.
07 juli 2024
De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.
13 januari 2024
KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.
07 januari 2024
De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.
15 september 2023
De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.
12 september 2023
Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.
07 september 2023
De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.
09 juli 2023
Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.
08 mei 2023
Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.