Je bent hier: Home > Nieuws > Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

24 januari 2019 - door Redactie

De zeer handige smartphone apps van Bancontact en Payconiq worden samengevoegd tot één nieuwe app: Payconiq by Bancontact.

Payconiq is een erg handige app om snel in winkels te betalen met je smartphone. Het is vooral populair in kleinere zaken die niet over een betaalterminal beschikken en waar je dus niet met Bancontact kan betalen. 

Om de Payconiq app te activeren wordt jouw zichtrekening aan je account gekoppeld. Na het scannen van een QR code in de winkel wordt er een betaling uitgevoerd. Je kan via de app ook handmatig een betaling overmaken aan een winkel. In de app zie je namelijk meteen welke winkels Payconiq aanvaarden in de omgeving waar je je bevindt. 

Payconiq is populair omdat het toestaat om gemakkelijk geld over te maken aan vrienden, bijvoorbeeld als je een rekening wil delen. Deze betalingen kunnen via een QR code verlopen, die je via je smartphone kan tonen aan je vrienden of die je via een bericht kan doorsturen. Of je kan simpelweg de contactenlijst van je smartphone gebruiken, je ziet daarin meteen welke vrienden de app ook gebruiken.

De andere betaaloplossing die veel mensen gebruiken is de Bancontact app. Via deze app betaal je gemakkelijk in webshops door het scannen van een QR code, zodat je je bankkaartnummer niet meer moet invullen. Een digitale handtekening moet ook niet meer berekend worden met bijvoorbeeld een digipass, waardoor het afrekenen heel wat sneller gaat.

Met Payconiq by Bancontact worden alle functies nu samengebracht in één nieuwe app. Hiermee zal je in België kunnen betalen in zo'n 290.000 winkels en horecazaken. De app is het Belgische antwoord op buitenlandse apps zoals Apple Pay dat hier recent werd gelanceerd. Je zal met de app ook contactloos kunnen betalen, als je bankkaart en de terminal van de winkelier dit toelaten.

Gebruikers van de Bancontact app zullen automatisch een update krijgen in de komende dagen. Gebruikers van de Payconiq app zullen de nieuwe app wel zelf moeten downloaden. 


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be