Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019 - door Redactie

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 

Een autoverzekering neemt een serieuze hap uit een gezinsbudget. Maar soms worden voor de hand liggende besparingen over het hoofd gezien. Daarom drie eenvoudige tips die je snel een grote besparing kunnen opleveren.

Ga voor een kilometerverzekering

Doe je niet zoveel kilometers per jaar? Kijk dan eens naar een kilometerverzekering. Hierbij ben je bijvoorbeeld verzekerd tot 10.000 of 15.000 kilometer. In sommige gevallen kan je tot de helft besparen door over te stappen op een kilometerverzekering. 

Normaal gezien rij je elk jaar ongeveer hetzelfde aantal kilometers. Meestal komt hier pas verandering in door een grote wijziging in jouw persoonlijke situatie, zoals bijvoorbeeld veranderen van job of het maken van een verre autoreis. In dit geval kan je aan de verzekeraar laten weten dat je toch meer kilometers zal afleggen, zodat je verzekering geldig blijft.

Verander van verzekeraar

Soms ben je al lang klant bij dezelfde verzekeraar en betaal je simpelweg te veel. Verzekeraars trekken de tarieven van hun verzekeringen namelijk jaarlijks op voor hun bestaande klanten. Maar nieuwe klanten worden wel in de watten gelegd met tijdelijke kortingen en lagere tarieven

Je kan daarom beter eens bij de concurrentie de prijs voor jouw autoverzekering berekenen. Bovendien zijn er in bepaalde periodes van het jaar ook extra promoties, zoals rond het autosalon. Nieuwe klanten zijn dan vaak 2 maanden of langer gratis verzekerd.

Let er wel voor op dat je jouw huidige verzekering 3 maanden voor de vervaldag op de hoogte brengt dat je de verzekering wilt opzeggen.

Zeg de omnium op

Als je auto al ouder is dan 5 jaren dan is een volledige omnium niet zo interessant meer. Je kan dan bijvoorbeeld beter kiezen voor een kleine omnium. De leeftijd van je wagen bepaalt de keuze voor omnium, mini omnium of BA verzekering.

Stel dat je een wagen hebt van 10 jaren oud die omnium verzekerd is. In het geval van een perte totale zal de verzekeraar slechts de huidige marktwaarde van jouw auto vergoeden. Met het geld dat je ontvangt zal je zeker geen nieuwe wagen kunnen aankopen. Daarom is het ook niet zo verstandig om bij oudere wagens nog steeds jaarlijks de dure omniumpremie te betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be