Je bent hier: Home > Nieuws > 4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019 - door Redactie

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.

Mobile banking wordt steeds populairder omdat het makkelijk is om snel het saldo van je zichtrekening te raadplegen of om snel een overschrijving uit te voeren. De gemiddelde gebruiker opent de app van zijn bank zo'n 22 keren per maand. Bankieren met de pc doet hij ook nog, al is dat gedaald tot zo'n 3 keren per maand.

Aan het aantal overschrijvingen is goed te zien dat mobiel bankieren enorm sterk gegroeid is. Vijf jaar geleden gebeurde zo'n 3% van de overschrijvingen via een app, tegenwoordig is dat al 40%. Het merendeel van de overschrijvingen gebeurt nog aan de pc. Deze vorm van internetbankieren tekent voor zo'n 53% van de overschrijvingen. Tenslotte zijn er nog de selfbanking automaten in de bankkantoren. Hierop gebeuren nog zo'n 7% van de overschrijvingen. Tien jaren geleden tekenden deze automaten nog voor 21% van de overschrijvingen.

Door het veelvuldig gebruik van de bankapps geven 65% van de gebruikers aan dat ze een veel beter zicht hebben op hun financiële situatie. Ze zijn ook tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden van de apps. Het blijft daarom niet alleen bij overschrijvingen, ook beleggen, een spaarrekening openen of een lening aanvragen gebeurt steeds vaker mobiel.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be