Je bent hier: Home > Nieuws > KBC snoeit in aantal medewerkers

KBC snoeit in aantal medewerkers

KBC snoeit in aantal medewerkers

05 september 2019 - door Redactie

KBC kondigde gisteren aan dat de bank tegen eind 2022 zo'n 1.400 medewerkers minder zal hebben. Het gaat vooral over natuurlijke afvloeiingen, waardoor een echt sociaal bloedbad uitblijft.

Door de digitalisering hebben de grootbanken teveel kantoren en teveel personeel. Nieuwe spelers op de markt, de zogenaamde fintech of neobanken, zijn veel wendbaarder en spelen veel beter in op de behoeften van de moderne consument. Daarnaast zullen er door de PSD2 richtlijn betere bankapps op de markt komen, waardoor de banken mogelijk verder zullen vervreemden van hun klanten. Verder zijn er mogelijke bedreigingen door techbedrijven als Google en Apple die nu al financiële diensten aanbieden. 

Om beter het hoofd te bieden aan al deze bedreigingen moet ook een traditionele speler als KBC zich omturnen in een efficiënte en snel wendbare bank. Denk hierbij aan particulieren die online al binnen een kwartier bevestiging krijgen of ze een woningkrediet krijgen. Of bedrijven die binnen 24 uren het geld van een lening op hun rekening zien verschijnen.

KBC geldt momenteel al als voorbeeld voor wat betreft haar aanpassingsvermogen aan de nieuwe digitale realiteit. De KBC Mobile app werd bijvoorbeeld door bankshopper.be verkozen tot beste banking app van 2019. Om nog beter te worden zal KBC meer digitale experten nodig hebben en minder mensen die administratief papierwerk uitvoeren. Met de interne organisatie 'KBC Jobcenter' zullen medewerkers die hun functie zien verdwijnen omgeschoold en opgeleid worden zodat ze ingezet kunnen worden in de nieuwe vacatures.


Laatste artikels over Bankieren

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

07 juli 2024

De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.


Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.Advertentie


Populair op FiWe.be