Je bent hier: Home > Nieuws > Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

19 september 2019 - door Redactie

Door de populariteit van de elektrische fietsen is er steeds meer vraag naar fietsverzekeringen en fietsleningen.

Heel wat bedrijven bieden leasing aan voor hun werknemers. Niet alleen voor auto's, want tegenwoordig is er steeds meer sprake van leasing voor elektrische fietsen of speed pedelecs. Twee jaren geleden was er de eerste geleasde bedrijfsfiets en ondertussen rijden er al meer dan 40.000 exemplaren rond.

Ook onder andere particulieren is er heel wat interesse in elektrische fietsen. Voor de snelle versies, die tot 45 km/u rijden, moet je al gauw 3.000 tot 5.000 euro op tafel leggen. Geen wonder dus dat de banken steeds meer fietsleningen afsluiten, wat eigenlijk specifieke persoonlijke leningen zijn. De krant De Tijd meldt vandaag dat de banken de aanvragen voor dergelijke leningen zien verdubbelen hebben in de eerste jaarhelft. Gemiddeld gezien werd er 3.300 euro geleend op een termijn van 27,5 maanden.

Elektrische fietsen en zelfs speed pedelecs zijn vrijgesteld van een verplichte aansprakelijksverzekering. Door de toenemende populariteit stijgt ook het aantal ongevallen waarin deze vervoersmiddelen betrokken zijn. Zeker bij de hoge snelheid van de speed pedelecs wordt er al snel veel schade aangericht door de verantwoordelijke fietser. Daarom is het sterk aan te raden om een familiale verzekering af te sluiten, zodat alvast de schade aan de tegenpartij gedekt is.

Om de schade aan de eigen fiets te dekken is dan nog een gepaste fietsverzekering nodig. Zeker voor de duurdere exemplaren valt een omniumverzekering te overwegen. In dat geval ben je ook verzekerd tegen diefstal.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be