Je bent hier: Home > Nieuws > Lockdown zorgt voor minder ongevallen

Lockdown zorgt voor minder ongevallen

Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020 - door Redactie

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.

We rijden met zijn allen massaal minder kilometers. De auto blijft vaker in de garage staan en veel mensen begrijpen nu ook het nut van een kilometerverzekering. Zo zullen klanten van de verzekeraar Corona Direct een groot deel van hun betaalde premie terug krijgen.

Een logisch gevolg van het rustige verkeer is dat er minder ongevallen gebeuren. Cijfers uit Nederland tonen bijvoorbeeld aan het aantal ongevallen met de helft is gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal schadeclaims bij verzekeraars valt bijgevolg ook terug, waardoor ze minder geld moeten uitkeren. 

Als het risico voor de verzekeraar daalt, dan zou toch ook de premie van de autoverzekering moeten dalen? Niet noodzakelijk. De premies worden namelijk berekend op basis van lange termijn analyses. De huidige terugval in de schadegevallen is vermoedelijk slechts erg tijdelijk. Bijgevolg zal deze terugval amper doorwegen in de premie berekeningen.

Alleen als er een blijvend effect is, zullen de premies op termijn aangepast worden. Dit zou het geval kunnen zijn als er vanaf nu meer mensen enkele dagen per week gaan thuiswerken.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be