Je bent hier: Home > Nieuws > Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020 - door Redactie

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.

Flora zal zich richten op jongeren die het gewend zijn van alles online te doen. "Jongeren zoeken de weg via een app, boeken restaurants of zoeken online een soulmate. Waarom dan op deze manier geen verzekering afsluiten?", klinkt het. Klant worden, een schadeaangifte indienen, alles zal volledig digitaal verlopen zonder papierwerk of een bezoek aan een kantoor.

De Flora app zal beschikbaar zijn voor Android en iOS en zal werken met een maandelijkse bijdrage. Een als een Netflix onder de verzekeraars.

In eerste instantie zal er een huurdersverzekering worden aangeboden, speciaal gericht op jongeren die voor de eerste keer alleen gaan wonen. Dit kan op 2 minuten geregeld worden als klanten beschikken over een smartphone, een internetverbinding en een betalingsmiddel zoals een kredietkaart of een PayPal account.

Flora mikt dit jaar nog op 1.500 klanten. Tegen 2027 zou de portfolio uit zo'n 50.000 verzekeringscontracten moeten bestaan. Om dat te bereiken staan er nog drie nieuwe verzekeringspolissen op de planning. Er is nog geen keuze gemaakt over welke dit gaan worden, maar mogelijk gaat het over autoverzekeringen of brandverzekeringen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be