Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius beste digitale verzekeraar in België

Belfius beste digitale verzekeraar in België

Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021 - door Redactie

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.

De apps van Belfius en KBC werden vorig jaar door Sia Partners nog verkozen tot de beste Europese bankapps en ook in het nieuwe onderzoek naar verzekeringen komen beide verzekeraars als winnaars uit de bus. De top drie bestaat uit Belfius, KBC en AXA. AG Insurance staat op vier en Corona Direct sluit de top 5 af.

Digitaal verzekeren staat in België nog in de kinderschoenen, maar wint snel aan belang. Via de smartphone kunnen Belfius klanten met een paar vingerbewegingen al een gepersonaliseerde verzekering afsluiten. Klanten moeten daarna nooit nog zoeken naar al hun verzekeringsdocumenten omdat alles in de app zit. Vervolgens kunnen ze ook hun schadegevallen voor hun autoverzekering mobiel en digitaal aangeven en opvolgen. Ook voor woning-en familiale verzekeringen kan dat volledig digitaal. In 2020 gebeurde dit bij Belfius al voor 40% van de schadegevallen voor woningverzekeringen en zelfs voor 60% van de gevallen na stormen.

Volgens Sia Partners biedt de Belfius app de beste gebruikerservaring. Er wordt een score gegeven van 17,34 op 20. KBC krijgt 15,57 punten en Axa 13,44. P&V bengelt helemaal onderaan met slechts 2,96 punten. Er zijn dus grote verschillen onder de Belgische verzekeraars, al hebben de bankverzekeraars het wel wat makkelijker. Zij moeten veel investeren in hun bankapp en beschikken zo over de nodige digitale ervaring, wat veel minder evident is voor een kleinere verzekeraar.

Dirk Vanderschrick, CEO van Belfius Insurance, is verheugd met de goede score van Belfius. "Het toont ook de kracht van Belfius als groep want we hebben onze verzekeringsexpertise kunnen koppelen aan de digitale expertise van Belfius Bank. Zeker in de huidige Covid-tijden waarin klanten zo veel mogelijk digitaal willen regelen, kan je het belang van het digitale onmogelijk overschatten", aldus Vanderschrick.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be