Je bent hier: Home > Nieuws > ING laat klanten vergelijken in bankapp

ING laat klanten vergelijken in bankapp

ING laat klanten vergelijken in bankapp

26 maart 2021 - door Redactie

ING voegt interessante diensten toe aan de eigen bankapp. Zo zullen klanten kunnen besparen op hun energie-of telecomfactuur.

OneView

De twee miljoen klanten die via ING online bankieren hebben sinds deze week toegang tot OneView. Deze toepassing maakt een overzicht van alle abonnementen waarvoor betaald wordt: streamingdiensten zoals Netflix of Spotify, fitnessabonnementen, magazines, websites tot zelfs gas en elektriciteit. In de voorbije vier maanden werd de toepassing getest door 100.000 klanten. Zo'n 10% van de gebruikers zette via OneView een abonnement stop, waarbij alle formaliteiten voor de klant uit handen worden genomen. Zo'n 17% zette zelfs meerdere abonnementen stop. Gemiddeld besparen deze klanten nu 400 euro per jaar.

Om de dienst te activeren moet er expliciet toestemming gegeven worden. Alleen zo kunnen de gegevens ingelezen worden van de zichtrekening, maar ook kredietkaarten of Paypal betalingen kunnen verwerkt worden.

Switch

Een andere toevoeging is de overstapdienst Switch. Hiermee kan de klant snel bepalen of er teveel betaald wordt voor energie en telecomdiensten. Voor energie werkt ING momenteel samen met ondermeer Luminus, Elegant, Octa+, Bolt Energie en Watz. Voor telecom is dat United Telecom, Mobile Vikings en Ello.

Als de klant akkoord gaat met een goedkoper alternatief, dan verloopt de overstap ook volledig via de bankin app. Al de administratieve rompslomp wordt zo uit handen genomen waardoor overstappen snel en eenvoudig wordt.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be