Je bent hier: Home > Nieuws > Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021 - door Redactie

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.

KBC kondigde vorige week aan dat het tarief van de Plusrekening met 30% zal stijgen vanaf 1 april. Klanten betalen dan 3,25 euro per maand in plaats van de huidige 2,50 euro. Zo'n 80% van de klanten heeft deze rekening. Zij werden in september 2019 ook al geconfronteerd met een tariefstijging van 2 euro naar 2,50 euro per maand.

Op minder dan twee jaren zien de klanten de kostprijs van hun rekening dus met meer dan 50% stijgen. Ook bij andere banken regent het tariefverhogingen. Dat was ondermeer al het geval bij Paribas Fortis, AXA en ING. Zelfs Argenta, waar zichtrekeningen gratis waren, start dit jaar met het aanrekenen van kosten voor wie verrichtingen aan het loket laat uitvoeren.

Volgens consumentenorganisatie Test Aankoop zijn de tariefverhogingen van de bank oneerlijk voor mensen die de digitale trein niet kunnen of willen volgen. "De zichtrekening is een essentiële dienst en de dagelijkse transacties moeten voor iedereen gemakkelijk en zeer betaalbaar blijven", aldus nog Test Aankoop.

Volgens de banken zijn er handenvol investeringen nodig om digitaal mee te blijven, wat zich dan ook blijft vertalen in hogere tarieven. Heel wat klanten stellen zich echter vragen bij bepaalde investeringen. Zo wordt de KBC app steeds uitgebreider met extra functionaliteiten, maar sommige extra diensten worden niet door iedereen op applaus onthaald. Zo kan je ondermeer voetbal kijken in de KBC app, wat fantastisch is voor voetbalfanaten. Klanten die niet van sport houden vinden het echter vreemd dat hun bank veel geld op tafel heeft gelegd om deze beelden te mogen tonen in een bankapp.

Door de vele extra functionaliteiten behoort de KBC bankapp wel tot de beste apps van Europa.


Laatste artikels over Bankieren

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

07 juli 2024

De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.


Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.Advertentie


Populair op FiWe.be