Je bent hier: Home > Nieuws > Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

29 november 2020 - door Redactie

De spaarbank Argenta blijft zijn gratis zichtrekening aanbieden, maar gaat wel kosten aanrekenen voor verrichtingen aan het loket.

Wie kiest voor de gratis zichtrekening, zal ook in de toekomst kunnen profiteren van een gratis betaalkaart en zelfs gratis kredietkaart. Maar gratis overschrijvingen laten uitvoeren aan het loket is niet meer mogelijk. Per verrichting zal voortaan anderhalve euro worden aangerekend.

Mensen die klant zijn bij Argenta omdat ze hun overschrijvingen nog op papier binnenbrengen kunnen daarom beter kiezen voor de betalende rekeningen. De goedkoopste formule zal 3,35 euro per maand kosten maar loketverrichten blijven dan gratis. Wie maandelijks drie keren aan het loket staat komt dus goedkoper uit door te kiezen voor een betalende zichtrekening.

Argenta zal zelf aan de klanten de gepaste formule suggereren. Voor 15 februari moeten alle klanten een keuze gemaakt hebben. 

Argenta verwacht zelf dat klanten vooral voor het gratis pakket zullen kiezen. De bank benadrukt dat ze de enige traditionele bank is met een gratis rekening én een uitgebreid kantorennet. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor internetbankieren en mobiel bankieren en voor hen wijzigt er dus amper iets.

Argenta biedt naast zichtrekeningen ook spaarrekeningen aan en helpt klanten met het beleggen in fondsen. Verder is Argenta ook actief in verzekeringen met bijvoorbeeld een brandverzekeringen en autoverzekeringen.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be