Je bent hier: Home > Nieuws > Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

10 september 2018 - door Redactie

Eind 2017 waren er bijna 6 miljoen abonnementen op bankapps, een stijging met haast 30% tegenover eind 2016.

Het één programma 'De Markt' kwam tot deze conclusie op basis van cijfers van Febelfin. Er werd ook aan de banken gevraagd of de apps effectief veel gebruikt worden. Dat blijkt wel het geval te zijn. Bij KBC wordt de Mobile Banking-app maandelijks bijvoorbeeld gebruikt door bijna 1 miljoen mensen.

De apps worden vooral gebruikt om de rekeningstand van een zichtrekening te controleren of om overschrijvingen uit te voeren. Maar ook andere toepassingen vinden steeds meer gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een lening of een brandverzekering of reisverzekering. Bij KBC wordt momenteel al 1 op de 3 reispolissen digitaal verkocht en 2 op de 3 leningen op afbetaling. Concurrent Belfius zegt dat ze 1 op de 3 kredietkaarten digitaal aan de man brengen.

De banken proberen de klanten nu sterker aan zich te binden door de mogelijkheden van de app verder uit te breiden. Dat staat momenteel nog in de kinderschoenen en beperkt zich tot het snel kunnen betalen van parkings of tickets voor De Lijn. 

In de toekomst willen banken veel partnerships opzetten zodat ze heel wat extra diensten kunnen verkopen tegen een commissie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reserveren of huren van een auto voor een reis in het buitenland. Wie vandaag de app al gebruikt om een reisverzekering aan te vragen kan dan via de bankapp ook een auto huren of een hotelkamer of vliegtickets boeken.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be