Je bent hier: Home > Nieuws > NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020 - door Redactie

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.

NewB zag in 2011 het levenslicht als reactie op de bankencrisis. Bedoeling was een coöperatieve bank op te richten die ethisch bankieren hoog in het vaandel draagt. Pas eind vorig jaar kon het project een banklicentie aanvragen nadat er opnieuw 30 miljoen euro werd opgehaald.

Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan het eigen bankplatform en sinds enkele weken loopt de eerste testfase voor het openen van nieuwe rekeningen. Hierna zullen de eerste coöperanten aan de beurt komen en stelselmatig wordt deze groep uitgebreid. Zo hoopt de bank de dienstverlening volledig op punt te zetten. Tegen februari 2021 zal NewB de virtuele deuren dan voor iedereen open zetten.

Bij de aanvang worden er zichtrekeningen en spaarrekeningen aangeboden. Een betaalkaart zal pas midden 2021 gelanceerd worden. Het zal gaan over een prepaid kredietkaart van Visa.

NewB zal de klanten zelf laten beslissen hoeveel ze willen betalen voor hun zicht-en spaarrekening. Er wordt alleen meegedeeld dat het de bank zelf 2 euro per maand kost. Na een jaar zal een evaluatie gemaakt worden om te kijken of de vrije bijdrage voldoende kostendekkend is. 

Om levensvatbaar te zijn zal NewB dus op zoek moeten naar commissie inkomsten. In het verleden probeerde de bank al autoverzekeringen en brandverzekeringen te slijten, maar zonder veel succes.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be