Je bent hier: Home > Nieuws > NewB opent deuren voor grote publiek

NewB opent deuren voor grote publiek

NewB opent deuren voor grote publiek

27 april 2021 - door Redactie

De coöperatieve bank NewB opent na 10 jaar eindelijk de deuren voor het grote publiek. Op bankkaarten is het evenwel nog even wachten.

NewB werd meer dan 10 jaren geleden opgericht door verschillende middenveldorganisaties, als reactie op de verwoestende bankencrisis. Pas vorig jaar werd ook effectief een banklicentie toegekend nadat de groep de vereiste 30 miljoen euro had opgehaald in 2019.

NewB kon zo eindelijk uit de startblokken schieten, al was het in eerste instantie alleen voor de reeds bestaande coöperanten. Zo werd het signup proces op punt gezet en konden de eerste gebruikers hun feedback geven.

Wie nu zelf een rekening wil openen bij NewB kan dat ook, maar moet eerst coöperant worden. Dit doe je door minstens één coöperatief aandeel te kopen tegen 20 euro per stuk. De prijs van de zichtrekening kan je vervolgens zelf kiezen. NewB werkt namelijk met een vrije bijdrage, maar geeft wel aan dat het beheren van de rekening de bank zelf zo'n 2 euro per maand kost. Klanten zijn gemiddeld bereid om iets meer te betalen, uiteraard omdat ze zelf ook aandeelhouder zijn van de bank.

De zichtrekeningen kan voorlopig alleen gebruikt worden om overschrijvingen uit te voeren omdat er nog geen betaalkaarten zijn. Deze zouden gelanceerd worden in de zomer en worden uitgegeven door Visa. Het gaat over zogenaamde prepaid creditcards, die gekoppeld worden aan het saldo van de zichtrekening.

Een spaarrekening openen is ook mogelijk, maar de rentevoet bedraagt nul procent. Vooral mensen die het ethische aspect heel belangrijk vinden zullen dus hun centen bij NewB onderbrengen.

Tenslotte kan je via de bank ook een aantal verzekeringen afsluiten, zoals een autoverzekering, fietsverzekering of brandverzekering.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be